Mindenkori kormányzatkritikus blog

Ez az én véleményem - nem kell egyetérteni

Orbán csak a szépre emlékezett, és elképzelése sincs a jövőről

Beindult a Fidesz választási szidalmazó, harcoló kampánya

2018. február 18. - csak ugy irogatok

Orbán Viktor hadat üzent a  homo sorosensus ellen, már nem csak Soros, hanem minden ami egyáltalán Soroshoz köthető üldözendő. Mindemellett persze szidta az ellenzéket, legtöbbjüket név említése nélkül, de azért felismerhetően. Persze szólt az eredményekről is, csak kihagyta azokat, hogy soha nem látott mértékben kéri vissza az EU a pénzeket, soha nem látott értelmetlenségű beruházásokról döntöttek, és a korrupció immáron minden európai szintet megdönt. De sikeres volt az elmúlt év...

ovev.jpg

A huszadik, jubileumi évértékelőjén Orbán (nekem legalábbis) nem okozott csalódást. Őszintén megmondom, csak egy részét követtem nyomon élőben, a többi részt a híradások morzsácskáiból raktam össze. Sajnos nem tudtam az egészet végignézni, mert örökké kaparta valami a torkom, egészen egyszerűen hányingerem volt.

Nekem valahogy már az eleje sem volt az ínyemre, ahogy önmagát az egyszerű emberekkel egy sorban említvén az értékekről beszélt ("Az egyszerű dolgokban hiszek: munkában, családban, hazában – a jövőre nézve is csak ezt kínálhatom”) mert hirtelen csak az jutott eszembe, hogy a családja fontossága milliárdokban is mérhetővé vált. Nagy vívmányként értelmezte, hogy a sajtó több mint a fele nemzeti kézben összpontosul, de nekem ez csak annyit mondott, hogy a médiumok javarésze csak a kormány híreit hajlandó lehozni, még azok is, amelyek nem valamelyik oligarcha kezében vannak, mert féltik a hirdetési bevételeiket. S ez is adja többek között azt a függetlenséget, ami Viktor szavai szerint :„a függetlenségünk nem olyan, mint a lekvár, nem áll el a polcon, meg kell védeni, nem szabad az ország sorsát internacionalisták kezére adni”. - így aztán Magyarország örökké harcol valakivel (ez már az én megjegyzésem)

Furcsa lett volna, ha Brüsszel, EU, migránsok kimaradnak a sorból, a kötelező iszlám-veszély emlegetéséről már ne is beszéljünk. Nagy újdonságok ebben nem voltak, a kötelező frázisok puffogtatása volt csak, bár az IMF pórázt eddig még nem hallottam tőle. Kicsit megkavart a homo sorosensus kifejezés, ami ugye a Soros által támogatott bevándorlás révén történő kevert embertípust jelentette volna (ha jól értettem, de Viktort nem mindig lehet lekövetni), minden esetre ezek ellen is frontot nyitott!

Ki nem maradhatott így a választási ünnep előtt az ellenzék válogatott szidalmazása, akik ugye minden ellen voltak eddig is, mint a kormány és a Fidesz. Hiszen megvétóznák a StopSorost, letagadják a Soros tervet (vajon miért is?), a kvótát (amit közben a Fidesz túl is teljesített). Egészen egyszerűen amúgy szerinte reménytelen helyzetben vannak, és a reménytelenség gyűlöletet szül. Elgondolkodtam, hogy a biztos győzelem esélyével miért is van ennyire reménytelen helyzetben a Fidesz, hogy folyamatosan szítja a gyűlöletet mindazok ellen, akik nincsenek velülk). Természetesen tételesen is kiosztotta az ellenzéki pártokat, kit név szerint, kit nevén nem nevezve. Szerintem nem ér meg két sort sem ezek felsorolása.

Sokkal többet mond azonban, kiket dicsért meg! Többek között Matolcsyt, aki nélkül sokkal könnyebb lett volna a devizahitelesek élete is (persze nem ezt mondta), Balogh Zoltánt, hogy sikerült szétverni a normális szakképzést (na jó, neki a roma diákok eredményeit köszönte), Varga Mihálynak a nyugdíj-prémiumot, ami megint jó pár százezer szavazatot hozott. Pintért meg mi másért, mint a déli határ sikeres megvédéséért, az embertelen állapotok kialakulásáért a tranzitzónában. (na jó, ez utóbbit se mondta)

Persze lófütyit sem említette a korrupciós vádakat, amelyek a családját közvetve érintették, nem szólt egy szót se az OLAF jelentésről, sem az oktatás helyzetéről. Természetesen az egészségügy siralmas helyzete sem került terítékre és volt haverja nevét sem vette a szájára. És bár a második felét nem hallottam saját fülemmel a stand upnak, elhiszem az Index tudósítását, miszerint egy árva szó sem hangzott el arról: mi a fenét akarnak a következő négy évben csinálni? Hogy hazajöjjenek az emigrált orvosaink, szakembereink, hogy kevesebb ember haljon meg a kórházakban, hogy értelmes híreket is lehessen az MTI híre között olvasni, és mekkora bukta már most is a sok stadion: a kutya se kíváncsi szaros lábú focistáink esésére, csúszására.

Hát ennyi volt, nekem kb. ennyit mondott Orbán Viktor Miniszterelnök idei évértékelője. S E M M I T.

Bocs, kihagytam a jelszót: " Nekünk Magyarország az első"

 

A bejegyzés trackback címe:

http://legyenvegrerendszervaltas.blog.hu/api/trackback/id/tr4413679426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi nyilatkozatban.

nemecsekerno_007 2018.02.19. 08:32:55

Lehet, hogy a patás hülyeségeket beszél, de minimum holtversenyben van az ellenzékkel. Ez a több MRI-t szöveg meg már nagyon gáz.

Jakab.gipsz 2018.02.19. 08:33:44

Beszéltél és írtál, de, semmit semmi olyant nem mondtál, amely megkönnyítené döntésünket.

Segítek ! Kire vagy kikre szavazzunk ha eljön az ideje.

Hono Soroseszkú tökéletesen kinyitott társadalma: a jövőnk.

avagy a

Keresztény Demokrata Orbán kormány mellett döntsünk, (minden hibája ellenére).

Ez ilyen egyszerű. Mindenki dönt ! Akár tetszik akár nem.

kukko 2018.02.19. 08:54:24

@Jakab.gipsz: Valójában a "homo sorosenszkú" féle nyitott társadalmat akarók kisebbségben vannak nem csak Magyarországon, hanem a régióban, aminek minden bizonnyal történelmi okai vannak, a haza veszedelme mindig összefüggött valamiféle idegen nép, ország térnyerésével. Akárki akármit mond, egy ilyen xenofób (a szó eredeti jelentésében az idegenektől való félelemre, nem idegengyűlöletre utalok) országban nem lehet betelepítéspárti politikát folytatni.
A cikkhez: az évértékelő műfaj önfényezésről szól, benne van a definícióban, nehogy már azon csodálkozzunk, hogy csak a jó dolgokat emlegette Orbán Viktor. Melyik az a magyar vagy külföldi kormánypárti politikus, aki az évértékelőt önostorozásra használta fel?

pottompanna 2018.02.19. 08:56:43

Sajnos én az ellenzéktől nem hallom, hogy mi a fenét szeretne. Annyit már tudok, hogy takarodjanak el a hatalomból és ne szavazhasson, aki soha sem fizetett adót. Ezeken lehet merengeni, de egyik sem nagy perspektíva. Ezért kár blogot írnod pajtás.

langesz 2018.02.19. 09:08:46

Ez egy reménytelen helyzetben lévő blogíró pajtás......:)
Na de komolyan, egy évértékelőn melyik politikus nem fényezi magát?

Európai téridő 2018.02.19. 09:11:19

Nagyképű alak vagy te, koma!

röf 2018.02.19. 09:18:16

Teljesen normális dolog, hogy Orbán Viktor Miniszterelnök Úr évértékelője után, mintegy vezényszóra, talpra ugrik az egész ellenzéki blogger- és újságíró halmaz, és kórusban szidja hol Orbán Viktor Miniszterelnök Urat, hol a Fidesz szavazókat.
Csak most kezdődik a roham, én várok még legalább 15, ezzel foglalkozó, fikázó írást.
Hajrá, toljátok… :)

MACISAJT 2018.02.19. 09:39:45

"Kicsit megkavart a homo sorosensus kifejezés, ami ugye a Soros által támogatott bevándorlás révén történő kevert embertípust jelentette volna (ha jól értettem,"

Dehogy értetted jól...Az elözmény.
Nils Muiznieks, az Európa Tanács emberi jogi biztosa a napokban is támadta a magyar kormányt a "Stop Soros" törvénycsomag miatt.
Na de ki ő és miről ismerszik meg?
A Nyílt társadalom emberének születése címmel publikált tanulmányt 2009-ben amelyben az említett új embertípus, a "homo sorosensus" létrehozásának szükségességéről értekezik. Az Open Society című nemzetközi Soros-hírlevélben úgy fogalmaz: "sokan közülünk azt feltételezték, hogy két évtizeden belül létre tudjuk hozni az új nyílt társadalom emberét. Ez az új ember – a homo sorosensus – hivatott felváltani a homo sovieticust, amely lassan elbomlik a történelem szemétdombján" . Nils Muiznieks részletesen ismerteti a "Soros-embertípus" személyiségjegyeit: a "homo sorosensus" a közép-európai egyetemen (a CEU-n), vagy nyugaton (Angliában vagy az Egyesült Államokban) tanul, aktívan részt vesz a megreformált közép- és kelet-európai gazdasági és politikai életben, mi több, egy átmeneti időszakot követően a "Soros-embertípus" nemzedéke megszerzi a legtöbb politikai, gazdasági és kulturális hatalmi pozíciót. A portál felidézi, az emberi jogi biztos tanulmányában mérleget von a Soros Alapítvány 1989 és 2009 közötti célkitűzéseivel, eredményeivel, majd leszögezi, hogy a nyitott társadalom kialakítása a vártnál hosszabb időt vesz igénybe. Azt is megállapítja, a "homo sorosensus" nem fog belovagolni a fehér lovon, végül kijelenti: nem szabad lemondani létrehozásának eszményéről. Szerinte tovább kell erősíteni egyes személyeket és csoportokat, amelyek már most is a nyílt társadalomért küzdenek, de olyanok számára is vonzóbbá kell tenni, akik dühösek, vagy kiábrándultak az átmenet miatt.

TBone 2018.02.19. 09:40:00

@röf: Teljesen normális dolog, hogy Orbán Viktor Miniszterelnök Úr évértékelője után, mintegy vezényszóra, talpra ugrik az egész kormányzati blogger- és újságíró halmaz, és kórusban dícséri hol Orbán Viktor Miniszterelnök Urat, hol a Fidesz szavazókat.
Ilyen a politika. Az embereknek eltérő a éleménye. Lassan ott tartunk, hogy a Fidesz szavazók is az egypártrendsezrt kívánják vissza.

Bloodscalp 2018.02.19. 09:51:08

@Jakab.gipsz: keresztény meg demokrata? ☺

Megint rosszat mertek írni Orbán Viktorról és meglepetés rögtön itt termett pár kamu nick hogy megvédje ☺

dunántúli gyerek 2018.02.19. 09:58:00

Orban az elmult evekben eleg jol eltalalta a jovot, mig a lippsikek minden egyes joslata forditva sult el mint vartak.

Igy orommel nezek elebe a kov8ev lippsimentes kormanyzasanak.

ursus artos 2018.02.19. 09:58:15

Kábé csak Orbánnak van valamilyen jövőképe a politikusok közül. A többi csak reagál...

Peter Götz 2018.02.19. 10:06:59

@ursus artos: szóval van még mit lopni,vagy csak egyszerűen szeretné megszüntetni Magyarországot,és a helyén megalapítani Orbániát !

Korunk egyik legnagyobb gondolkodója · http://elmenypark.net 2018.02.19. 10:58:42

Minden cigóra így figyeltek, vagy csak erre az egyre?

Rettegek mert ballib vagyok 2018.02.19. 11:04:01

Jó, és tartalmas beszéd volt.

Mi sem bizonyítja, hogy a ballibek most alkották meg a 39. blogot, ami leírja hogy szar, és a hírhamisító Index címlapra teszi ezeket azonnal.

ursus artos 2018.02.19. 11:11:58

@Rettegek mert ballib vagyok: "Mi sem bizonyítja, hogy a ballibek most alkották meg a 39. blogot, ami leírja hogy szar, és a hírhamisító Index címlapra teszi ezeket azonnal. "

Arról nem is beszélve, hogy húsz éve ezek az urak azt sem tudták, hogy mi az az évértékelő. Orbán hozta be a politikába, nyilván külföldi mint alapján. Akkor is fanyalogtak, hogy mi az már... Most meg egymással versenyezve fikáznak, és évértékelnek...

flydomi 2018.02.19. 11:52:50

@pottompanna:
Bruahhahahha.
Azért ennyire agymosotnak nem kellene lenned. :)
Már honapok óta mondja az ellenzék,hogy mit akar,ellenben vezíred,akinek annyit sikerült kiböffentenie:FOLYTATJUK. :)
Remélem,hogy folytatják a lopást,a nyomorba döntést,a jogállamiság elleni hadjáratót,mert akkor így a kedves fidessz szavazóit is sikeresen meglopja. :) Mert már csak ez a céljük. :D
sikeresen orránál fogva vezeti hű követöit. :)
Így tovább vittya. :)

Tomiko 2018.02.19. 13:11:34

@Jakab.gipsz: Nagyon butának kell lenni, hogy a propaganda ilyen stabilan megüljön valaki fejében, mint neked. Tényleg ezt akarjátok lenyeletni, hogy Orbán és ellene Soros indul a magyarországi választásokon? Nem. Nem ez a választás.

Tomiko 2018.02.19. 13:14:12

@ursus artos: Lehet, hogy Orbán hozta be az évértékelőt, csak nem az ország évét értékeli, hanem a sajátjait. Viszont cserébe kivezettette a KSH szegénységi mutató értékelését évente, megszüntette ennek mérését. Korábban ez közadat volt. Csak azok a csúnya számok már zavarták.....