Ez az én véleményem - nem kell egyetérteni

2018.feb.21.
Írta: csak ugy irogatok Szólj hozzá!

45 fölöttiek el vannak felejtve, avagy mi fizetjük mindenki kedvezményét

Választások ide, voksolás oda, van egy korosztály, akikről megfeledkezik minden politikai erő: a 45-62 közötti emberek le vannak ejtve, kihagyják őket mindenből, pedig ők fizetik mindenki kedvezményét...

Folyamatosan halljuk, ki milyen kedvezményben részesül, milyen előnye van másokkal szemben. Nyitónak ugye ott vannak a fiatal házasok, akik havonta 5000 Ft adótehertől szabadulhatnak meg két éven keresztül, ami valljuk be milyen jól is jön... Aztán ha jönnek a babák, akkor babakötvény, a gyerekek után járó egyre nagyobb adókedvezmény, sok esetben lemegy nullára a közteher mértéke. Otthonteremtésre 10+10 millió forint.

Persze a 62 felettiek sem maradnak ki a kedvezmények sorából, hiszen nekik nem kell a főnök felé semmit tenni az éves járandóság emelésért (na jó, ezek az emelések esetenként nevetségesek), rendszeresen megdobja őket hol a kormányzat, hol az önkormányzat egy 10000-essel. Nem mondom, hogy irigylem ezeket a Bözsi utalványokat, de tény, van egyfajta kedvezmény.

Na és milyen kedvezmény, előny juthat azoknak, akik mindenfajta megemelt adókedvezmény nélkül felnevelték a gyereküket, túléltek egy devizahitel káoszt? Fizették, fizetik a normál piaci kamatú lakáskölcsönt, amihez nem járult hozzá senki egy fillérrel sem. Ha vonaton utazik se jár már semmilyen kedvezmény, már nem, és még nem.

Nos, én nem látok semmi olyan megnyilatkozást, amivel bárki is elismerné, hogy idáig elhozta ez a csapat ezt az országot. Az a lényeg, hogy ez a gárda fizesse rendben a teljes adót (hacsak nincs egy-két későn érkezett utód), és fogja be a száját... Csak nekem bassza a csőrömet ez?

A szánkózódombban benne van a teljes magyar valóság

Az Index ellátogatott az Alföld legmagasabb szánkózódombjára, a 37 milliós magyar Hinalájára, amiben benne van az egész magyar valóság. Hogyan is lehet jó drágán valami olyat létrehozni, aminek alig van értelme, és azt is zárjuk jól el! Hát, jó napot!

Anno, sok évvel ezelőtt Mezőtúron szerkesztettem egy kis helyi lapot, az egyik polgármesterrel találtuk ki közösen, hogy az április elsejei számba beteszünk egy olyan hírt, hogy Kétpón (Mezőtúr melletti kisközség) szánkózódomb fog épülni, sőt, kezdetleges számítógépes grafikával meg is rajzoltuk a lapba. Mi tréfának szántuk, de Fülöpszállás mellett megépítették, alig 37 millió forintért megépült a magyar Himalája.

A videós riportból kiderül, hogy a szánkózódomb mikor is legyen zárva, mint télen... Akkor, amikor általában néha van hó is. Na ja, néha... Mert aztán kiderül, hogy azért van zárva, mert előző hétvégén nem volt hó. Igaz, amikor a riporter arra járt, éppen volt. Pikáns dolog kettő is van ebben:

- Egyrészt a vezető már tudni vélte, egész télen nem lesz hó, mert a weboldalon tavaszig történő zárva tartásról adtak hírt (tavasszal ki fog szánkózni, és min?)

- Másrészt, akár nyitva is lehetett volna, mert a riporter végül is tudott szánkózni, mert a vezető odaszólt a kollegáinak, hogy engedjék be a hátsó kapun...

Szóval szép ez a domb, szép, de:

  • Használhatatlanul alacsony (biztos az alacsony Himalája)
  • Szezonálisan éppen télen van zárva
  • Nem tudom mennyi lehet a korrupciós indexe, de lemerném fogadni, hogy messze 37 milla alatt ki lehetne hozni
  • Messze a van településtől, csak kocsival érhető el, úgyhogy hacsak nem az érdekessége miatt nem látogatják, hát más miatt biztosan nem. A gyerek a szomszéd utcából biztosan nem fog eljönni.

Szóval, egyrészt valóban olyan kicsit alacsony, kicsit drága, kicsit pont télen van zárva, de a miénk. Illetve nem is a miénk, mert mint írtam: ZÁRVA!!!

Orbán csak a szépre emlékezett, és elképzelése sincs a jövőről

Orbán Viktor hadat üzent a  homo sorosensus ellen, már nem csak Soros, hanem minden ami egyáltalán Soroshoz köthető üldözendő. Mindemellett persze szidta az ellenzéket, legtöbbjüket név említése nélkül, de azért felismerhetően. Persze szólt az eredményekről is, csak kihagyta azokat, hogy soha nem látott mértékben kéri vissza az EU a pénzeket, soha nem látott értelmetlenségű beruházásokról döntöttek, és a korrupció immáron minden európai szintet megdönt. De sikeres volt az elmúlt év...

ovev.jpg

A huszadik, jubileumi évértékelőjén Orbán (nekem legalábbis) nem okozott csalódást. Őszintén megmondom, csak egy részét követtem nyomon élőben, a többi részt a híradások morzsácskáiból raktam össze. Sajnos nem tudtam az egészet végignézni, mert örökké kaparta valami a torkom, egészen egyszerűen hányingerem volt.

Nekem valahogy már az eleje sem volt az ínyemre, ahogy önmagát az egyszerű emberekkel egy sorban említvén az értékekről beszélt ("Az egyszerű dolgokban hiszek: munkában, családban, hazában – a jövőre nézve is csak ezt kínálhatom”) mert hirtelen csak az jutott eszembe, hogy a családja fontossága milliárdokban is mérhetővé vált. Nagy vívmányként értelmezte, hogy a sajtó több mint a fele nemzeti kézben összpontosul, de nekem ez csak annyit mondott, hogy a médiumok javarésze csak a kormány híreit hajlandó lehozni, még azok is, amelyek nem valamelyik oligarcha kezében vannak, mert féltik a hirdetési bevételeiket. S ez is adja többek között azt a függetlenséget, ami Viktor szavai szerint :„a függetlenségünk nem olyan, mint a lekvár, nem áll el a polcon, meg kell védeni, nem szabad az ország sorsát internacionalisták kezére adni”. - így aztán Magyarország örökké harcol valakivel (ez már az én megjegyzésem)

Furcsa lett volna, ha Brüsszel, EU, migránsok kimaradnak a sorból, a kötelező iszlám-veszély emlegetéséről már ne is beszéljünk. Nagy újdonságok ebben nem voltak, a kötelező frázisok puffogtatása volt csak, bár az IMF pórázt eddig még nem hallottam tőle. Kicsit megkavart a homo sorosensus kifejezés, ami ugye a Soros által támogatott bevándorlás révén történő kevert embertípust jelentette volna (ha jól értettem, de Viktort nem mindig lehet lekövetni), minden esetre ezek ellen is frontot nyitott!

Ki nem maradhatott így a választási ünnep előtt az ellenzék válogatott szidalmazása, akik ugye minden ellen voltak eddig is, mint a kormány és a Fidesz. Hiszen megvétóznák a StopSorost, letagadják a Soros tervet (vajon miért is?), a kvótát (amit közben a Fidesz túl is teljesített). Egészen egyszerűen amúgy szerinte reménytelen helyzetben vannak, és a reménytelenség gyűlöletet szül. Elgondolkodtam, hogy a biztos győzelem esélyével miért is van ennyire reménytelen helyzetben a Fidesz, hogy folyamatosan szítja a gyűlöletet mindazok ellen, akik nincsenek velülk). Természetesen tételesen is kiosztotta az ellenzéki pártokat, kit név szerint, kit nevén nem nevezve. Szerintem nem ér meg két sort sem ezek felsorolása.

Sokkal többet mond azonban, kiket dicsért meg! Többek között Matolcsyt, aki nélkül sokkal könnyebb lett volna a devizahitelesek élete is (persze nem ezt mondta), Balogh Zoltánt, hogy sikerült szétverni a normális szakképzést (na jó, neki a roma diákok eredményeit köszönte), Varga Mihálynak a nyugdíj-prémiumot, ami megint jó pár százezer szavazatot hozott. Pintért meg mi másért, mint a déli határ sikeres megvédéséért, az embertelen állapotok kialakulásáért a tranzitzónában. (na jó, ez utóbbit se mondta)

Persze lófütyit sem említette a korrupciós vádakat, amelyek a családját közvetve érintették, nem szólt egy szót se az OLAF jelentésről, sem az oktatás helyzetéről. Természetesen az egészségügy siralmas helyzete sem került terítékre és volt haverja nevét sem vette a szájára. És bár a második felét nem hallottam saját fülemmel a stand upnak, elhiszem az Index tudósítását, miszerint egy árva szó sem hangzott el arról: mi a fenét akarnak a következő négy évben csinálni? Hogy hazajöjjenek az emigrált orvosaink, szakembereink, hogy kevesebb ember haljon meg a kórházakban, hogy értelmes híreket is lehessen az MTI híre között olvasni, és mekkora bukta már most is a sok stadion: a kutya se kíváncsi szaros lábú focistáink esésére, csúszására.

Hát ennyi volt, nekem kb. ennyit mondott Orbán Viktor Miniszterelnök idei évértékelője. S E M M I T.

Bocs, kihagytam a jelszót: " Nekünk Magyarország az első"

 

Magyarország az ENSZ szégyenpadján - de biztos az ENSZ-t is Soros irányítja!

Az UNHCR megdöbbentő nyilatkozatban (olvasható itt) ítéltel el a Stop Sorost, és a magyar kormány menekültügyi politikáját, azt, hogy mennyire érzéketlen a segítséget kérőkkel szemben. Pedig a legrosszabb scenárió szerint akár lassan magyar állampolgárok is menedékjogot kérhetnek más országokban, ha ez így megy tovább...

Az UNHCR mindazt felsorolja kifogásként, mint amit a magyar civil szervezetek már hónapok óta kifogásolnak. Kiemeli azt is, hogy mivel a kormányzati oldal mind érzéketlenebb, és mind kevesebb erőforrást bocsát rendelkezésre a menedékkérők támogatására, így felértékelődik a civilek szerepe ebben a kérdésben. A tervezett törvény viszont éppen az ő tevékenységüket igyekszik ellehetetleníteni.

Természetesen rövidesen nyilván megjelenik majd a kormányoldali nyilatkozat is, ami jogtalan beavatkozással vádolja majd az ENSZ szervezetét annak kapcsán, hogy az arra szólítja fel a magyar országgyűlést, hogy NE fogadja el ezt a törvénytervezetet. És azon se csodálkoznék, ha az ENSZ-t is Soros szervezeteként aposztrofálnák... 

Minden esetre, nem tudom ki hogy van vele, én ezt már egy kicsit szégyennek érzem. Nem azért mert támogatnám a migrációt, de az, hogy a Magyar Kormány ilyen civil ellenes törvényt készítsen elő, na az tényleg szégyen...

Elég legyen már a harcból, elő a farbával: mi a választási program?

Orbán és a Fidesz egyfolytában csak harcol. A migránsok ellen, Viktor rendszeresen csatába indul Brüsszelbe, most már az Eon-nal is dúl a háború, arról ne is beszéljünk, hogy a civilekkel szemben már régóta nincs nyugalom. Uraim: nem kellene dolgozni is? Mi a program? 

prog.jpg

Lassan már Orbánt és a többikeket katonaruhába kellene öltöztetni, rohamsisakot rájuk, és irány lövészárkot ásni!

Hiszen egyfolytában dúl a háború! A rezsicsökkentést már igen régen védik, osztán lassan kiderül, hogy olyat védtek, ami nem is volt, merthogy a gáz drágább volt, mintha n em lett volna rezsicsökkentés. Na ezért kár volt annyira harcolni. Örökké dúl a háború Brüsszellel, hol a migráns kvóták ellen, hol más ügyekben. Orbán időnként nyilatkozik Brüsszelbe menet, hogy a nép akaratának megfelelően megvédi Magyarországot a brüsszeli bürokratáktól, elmegy, kioszt egy két sallert, de érdekes módon ez mindig Magyarországnak fáj jobban.

civil.jpg

Dúl a harc a civilekkel szemben, mert szeretnének ők is dolgozni, áll a háború a nem kormánypárti sajtóval, hiszen ők is szeretnék kiszolgálni olvasóikat, és éppen ezért nem az MTI által szállított jó híreket, hanem a visszásságokat írják meg. Na, erre a Fidesz meg berág, és harcol. Legfőképpen úgy, hogy a lakájmédiumok negyedigazság/háromnegyed hazugság hírekkel bombázzák olvasóikat (no meg engem is, mert én mindkét oldalt olvasom).

Most persze dúl a háború az OLAF-al szemben, ami igyekszik kideríteni, hol, mennyit síbolhattak el az EU-s támogatásokból. S milyen csoda, hiába a nagy harc, mindig találnak valamit... Hol keveset, hol nagyom sokat követeltetnek vissza az EU-val.Így aztán a harc vérre, bocs, pénzre megy. No meg a hitelességre, mert ha a mostani vizsgálatok mind valós eredménnyel zárulnak, az a miniszterelnök szűkebb családjára sem vetnek jó fényt. Persze ettől még nem fog se Orbán, sem miniszterei közül egy se lemondani, mint teszik azt nálunk demokratikusabb és civilizált országokban.

Szóval, Magyarország örökké harcban áll valakikkel szemben, de persze a "kormány a helyén van"... 

rban1.jpg

Csak éppen azt nem tudjuk, a Fidesz mit akar a következő négy évben, mi a programja, mit gondol, merre kellene az ország szekerének zötyögni. Én nagyon félek, hogy nincs is program, max a continuitás, a folyamatosság, vagyis ezt folytatják tovább, amit most csinálnak. Csak előbb utóbb kiürül a kincsesláda, és még a nyugdíjasonkénti 10000 sem marad benne, hogy meg lehessen venni a szavazatukat... 

Meg ne bízz a magyarban, mert a kormány ellensége!

Most már nem csak Brüsszel, Soros, a migráncsok, az Eon, de a magyar emberek is ellenségek! Ha meg ráadásul az OLAF szakértői, akkor pedig még jobban - legalábbis Lázár szerint mindenképpen...

lazarj.jpg

Lázár a legutóbbi kormányinfón többek között az alábbiakat is mondta: "Az OLAF-jelentést három magyar állampolgár végezte. Meg kell nézni, hogy ezek az emberek a kormánnyal szemben elfogultak-e. Én azt egy rossz gyakorlatnak tartom, hogy magyar ügyeket, amelyek magyar feljelentésből származnak, magyar emberek visznek."

Na szépen vagyunk. Akkor ezek szerint már a saját állampolgárainkban sem szabad megbízni? Na ja, főleg, ha egy kicsit is konyítanak a számokhoz, a dolgok mögé látnak. Hát persze hogy jobb lett volna ha az OLAF ideküld 2-3 román, vagy spanyol hivatalnokot, akiket jól meg lehet majd vezetni, hiszen akkor lehet semmi se derül ki az egész turpisságból. Soha nem tudja meg senki, mit is műveltek itt éveken keresztül közvilágítás korszerűsítésnek álcázva. De ez nem jött be. Persze Lázárnak most egy kicsit kezd melegedni a talpa alatt a talaj, hiszen éppen ő ismerte be, hogy az egész közvilágítási "fejlesztést" Vásárhelyen indították, ő egyeztette Tiborczal a kezdeteket. És ugye az ő városában kapta az első megbízást Tiborcz úgy, hogy semmi tapasztalatuk nem volt az ilyen munkákban. Talán nem is véletlen, hogy vannak olyan vélekedések, hogy Tiborcz helyett majd neki kell elvinni a balhét (de ezt persze a tájékoztatón cáfolta)

Azért ez nagyon durva, és már nem először mondom ezt, hogy ma Magyarországon lassan mindenki ellenségnek számít, és üldözendő, aki vagy nem ért egyet a Fidesszel, vagy az úri passzióit teregeti ki. Hiszen a nem kormánypárti sajtómunkásokat már folyamatosan csak Soros, vagy Simicska bérencnek titulálják a kormányoldalról, és nem nagyon nyilatkoznak nekik

Szilárdunk mangalica tepertőből kutyul

ccc_1.jpg

Szilárdunk már otthonukban sem hagyja nyugodtan a zembereket. Mangalica (!) tepertőből készít kolbászkrémet. Nem mintha annyira érdekelne, de nem lehetne hogy csak ezzel foglalkozzon?

Bár a fene tudja, én nem merem megcsinálni... Ki tudja milyen kölcsönhatásba lépnek az összetevők. Szilárdunk gondolkodását nehéz kiismerni.

Kollektív üldözési mánia a Fideszben, mindenki ellenük, Soros, Migráncs, Energiacégek, Brüsszel!

Híradások szerint Orbán immáron az energiacégeket is mint a magyar haladás kerékkötőjeként, ellenségeként aposztrofálta, mivel vissza akarják kapni a "rezsicsökkentésen" elvesztett profitot. Mondta ezt minden bizonnyal annak apropóján, hogy az Eon akár 12.-13 ezres megtakarítással adná a gázt...

o1.jpg

Klinikai esetnek is mondhatnók a Fideszben eluralkodott hangulatot, hogy immáron mindenki az ő haladó gondolkodásuk, a népért való munkájuk ellen van. Soros már eddig is a bögyükben volt, előhívva a milliárdos 3-4 évvel ezelőtt, azóta gyökeresen megváltozott elképzeléseit. A Migrácsok, akik már Afrikában azon gondolkodnak, hogyan is becstelenítenék meg asszonyainkat, lopnák el javainkat (közben beengedtek pénzért vagy 20 ezret, ingyé' meg vagy kétezret). Az az átkozott OLAF örökké itt ólálkodik, és minő csoda, mindig talál valami olyat, ami bizony nem egy, hanem több fideszes politikushoz, Uram bocsá' a miniszterelnök szűkebb családjához is köthető. Ez persze zsebbe nyúlós dolog lesz, de állítólag már körvonalazódik a színfalak mögött a szerecsenmosdatás...

gaz.jpg

És most még az Eon is idepofátlankodik az olcsóbb áraival! Hát ez már igazán aljas húzás egy maszekcégtől! Az alacsonyabb áraival vissza akarja szerezni azt a profitot, amit a "rezsicsökkentés" (nevezetű parasztvakítás) kivett a zsebükből. Értik: az alacsonyabb árral akarja visszaszerezni a profitot!!! Az üldözési mánia a Fideszben már a matektudást is megtorpedózta? Sőt, miniszterelnökünk odáig ment, hogy összehangolt, Soros vezetésével külföldről irányított összesküvés vízionált a frakcióülésen Magyarország ellen, de szerinte Magyarország nem zsarolható, így nem lesz bevándolrló ország. Azért el tudom képzelni, hogy mostanság mindenki, európai és tengeren túli kormányok csakis azzal vannak elfoglalva, hogyan lehetne Orbánt megdönteni. Kisebb gondjuk is nagyobb ennél, azonban az tény, hogy senki sem szereti egyrészt azt, ha valamki mindig csak a markát tartja, másrészt azt sem, ha ad valamit, akkor annak egy része nem arra kerül elköltésre, amire adta...

El kellene már végre gondolkodni a sok-sok narancsosnak, valaha volt fidesz szavazónak (amellett hogy jó pár eredményt én is elismerek az elmúlt nyolc évből):

stopfidesz.jpg

  • Mennyivel több dolgot lehetett volna megvalósítani, ha a Fidesz és holdudvara a közbeszerzések túlárazása helyett normál áron valósítja meg a beruházásokat
  • Mennyivel jobb lehetne az egészségügy, ha semmire sem jó presztizsberuházások helyett a betegellátásra költötték volna a pénzt.
  • Vajon mennyi utat lehetett volna rendbe hozni csak a felcsúti kisvasút árából (Felcsút mellett éppen vannak gyalázatos utak - jártam arra)
  • Ha a Paks2-re felvett hitel helyett az energiafogyasztást ésszerüsítő, környezetbarátabb megoldásokban gondolkodtak volna - ehelyett évtizedekre eladósodik ismét Magyarország

Minden bizonnyal a "ballib" beállítottságom (soha nem voltam az, mindig is centristának vallottam magam, elismerem mindkét oldal erősségeit) miatt vagyok ilyen értetlen... Hogy nem azt nézem mi van (káosz a fejekben), hanem mi lehetett volna, ha nem az úri zsebek tömködésével vannak elfoglalva politikusaink...

Áááá, komolyan fárasztó ez így kora délelőtt...

Brüsszel szekerét tolja aki olcsóbb gázt ad - Ne dőljön be: Csak a Fidesz, csak a drága gáz!

Az Eon olyan baromsággal csábítja a fogyasztókat, hogy olcsóbban adná a gázt, mint a rezsicsökkentett állami szolgáltató! Ilyen baromságot! Nem lehúzni a jól tejelő lakosságot! Rezsibiztos Szilárd ezt ki is kérte magának!

gaz.jpeg

Kitért a hitéből (van neki?) Rezsibiztos Szilárdunk, amikor újságírói kérdésre reagálnia kellett arra a hírre, hogy az Eon-nál gázt véve a gyanútlan magyar fogyasztó akár 12 ezer forintot is megspórolhat évente, a hatalmas vívmányként beharangozott rezsicsökkentett gázhoz képest! Első reakciója mi is volt? :"AZ E.ON NE AVATKOZZON BELE A MAGYAR VÁLASZTÁSOKBA!"  - Mert ugye ez már durva beavatkozás a hazai választásokba. Mi? Az, hogy egy szemét magáncég piaci áron meri adni a gázt, és még így is megél belőle? Talán nem is rosszul...Akkor vajon az állami szupertakarékos cég mennyit kaszálhat rajtunk, gyanútlan fogyasztókon? Valószínű azt a 12 ezret extra haszonként nyúlja le, Kell az plakátokra, focicsapatra, stadionra... Így aztán nem is csoda Szilárdunk találó megállapítása, hogy ""BRÜSSZEL OLDALÁN" SZÁLLT BE ÍGY A CÉG "A POLITIKAI ÜTÖK-KAPOKBA" - hiszen Brüsszel általában a szabad piaci viszonyokat pártolja, nem az állami beavatkozással mesterségesen torzított árakat.

Hogy ezzel beleszól e a választásokba az Eon? Némiképpen lehetséges még ez is, hiiszen az ingadozó szavazó esetleg elgondolkodik azon, hogy megéri e neki egy olyan alakulatot (Uram bocsá' bandát) támogatni, aki a lehúzására játszik. Aki a javát akarja, de legalábbis egyre nagyobb szeletet belőle... Még az is lehet, eszébe jutnak olyan dolgok is, hogy az a nyomorult Paks2 is vajon valóban az Ő, a választó javát (is) szolgálja e, hogy az áram olcsóbb legyen? Vagy lehet egy piaci szereplő révén azt is olcsóbban beszerezhetné, ha nem a rezsicsökkentettet erőszakolnák rá - drágábban.

Németh Szilárd felszólította a céget, hogy "kicsit fogja vissza az agarakat". A lakosságot pedig arra, hogy "ne hagyják becsapni magukat". Az E-on most minden bizonnyal összecsinálta magát, a lakosság véleményét nem hallottam. DE: biztos lesznek olyanok, akiknek nem tetszik, ha hülyének nézik. Még ha a Fidesz is nézi őket hülyének. 

Úgyhogy Kedves Szilárd: lehet hogy még igazad is van, de akkor is:ha csöndben maradtál volna, bölcs maradtál volna (igaz, az soha nem voltál)

Most éppen Orbán és Lázár bonyolódott füllentésbe - na ja, ez a kampány?

Vezérünk nagy elánnal jelentette be (amúgy szerb kormányfővel való tanácskozás sajtótájékoztatóján), hogy hurrá, vége az orosz gázmonopóliumnak: a románok annyi gázt szállítanak majd nekünk, hogy főhet a székelyképoszta! Csakhogy a románok erről mit sem tudtak :) Lézer Jani meg úgy tudta, az OLAF jelentés nem említ bűnszövetkezetet, pedig DE. Csak két füllentés a Fidesz háza tájáról...

gaz.jpg

Orbán nagy elánnal világgá kürtölte, hogy hurrá, vége az orosz gázmonopóliumnak (mi van, már nem olyan nagy barátok?) három magyar cég akkora román kvótát kötött le, hogy nem egy, hanem négy gázrózsán főhet majd a székelyképoszta! Aztán jött gyorsan a román reakció, hogy szó sem volt Szíjjártóval való tanácskozáson ilyenről, és amúgy is, nem lehetséges az, hogy egy ország lekössön egy egész gázmező kapacitást...Mi is lehet erre a magyar fél válasza: a románok össze vissza beszélnek. Mi nyertünk és kész, csak nem úgy... Most akkor legyen nagy fazék székelyképoszta, vagy csak egy kis lábos lecsó?

Lázár Jani sincs a topon manapság, majd minden napra jut valami neki is. Most éppen az index cikke (https://index.hu/belfold/2018/02/09/lazar_fullentett_a_hir_tv-nek/) szellőztette meg, hogy ő sem tudhat mindent. Hiszen kijelentette, az OLAF elentés nem említ bűnszövetkezetet, de mint a nálánál szemfülesebb (vagy jobb tanácsadókkal rendelkez) 24.hu kiderítette: de igen! Nem mindegy a megítélés, már csak a büntetési tételek miatt sem. Persze ez (a büntetési tételsor) egyelőre Lázárt személyesen nem nagyon érinti, hiszen érik az újabb választási siker, minimum abszolút többséggel... Persze tettek is róla anno a választási körzetek határainak átrajzolásával...